Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/webvol11/mz/6zvhftzgwb1qb2x/powerfit-proteini.com/public_html/wp-content/themes/powerandfit/functions.php on line 105
Za muškarce | Proteini | Kreatin | Aminokiseline | Power and Fit

Za muškarce | Proteini | Kreatin | Aminokiseline | Power and Fit

moja korpa
+381 63 255 040

Za muškarce

Preporuka za muškarce za mišićnu masu

preporuka za muškarce za mišićnu masuplusdetaljnije

Preporuka za povećanje mišićne mase

 • Maxx Glutamine 500 g – Povećava imunitet
 • Maxximum Pure Whey 2 kg – Ekstra kvalitetni surutkini protein
 • BCAA – Aminokiseline – sprečavaju razgradnju mišića
 • Maxx Booster – Preworkout – podizanje snage i eksplozivnosti
  i brži napredak
 • Šejker za protein – poklon!

Redovna cena paketa:16,850.00 DINPromotivna cena paketa:13,760.00 DINUšteda: 3,090.00 DIN

Protein Pancake Mixdetaljnije

Uživanje bez kalorija + povećavate unos proteina

Protein Pancake Mix, proteinska mešavina za proteinske palačinke je ukusan međuobrok bogat proteinima niskog glikemijskog indeksa.

Bez belog brašna i dodatka šećera. Protein Pancake Mix uključuje tri vrste premium proteina (proteine surutke, mleka i jaja) koji mogu pomoći u rastu i održavanju nemasne mišićne mase.

Cena:3,590.00 DIN

Mi smo vam odabrali proverene suplemente što će vam značajno uštedeti i vreme i novac.

Preparati koje treba uzimati redovno:

 1. Surutkini (whey) proteinski preparati
 2. BCAA Brain chain amino acid – esencijalne aminokiseline
 3. Kreatin
 4. Glutamin
 5. Vitaminsko-mineralna formula

1. Surutkini (whey) proteinski preparati

Prvi uslov dobijanja mišićne mase je dovoljan unos proteina. Proteini su gradivne materije za naše mišiće. Obzirom da je potreba za proteinima u toku dobijanja mišićne mase povećana (preporučeno je između 2 i 3 grama proteina po kilogramu telesne težine), unos proteina s konvencionalnom hranom često je nemoguć i nepraktičan. U ovom slučaju, preporučaju se proteinski preparati sa svojstvima, koje obična proteinska hrana nema.

Proteini surutke imaju neka jedinstvena svojstva. Surutkini proteini važe za najkvalitetnije proteine za dobitak mišićne mase. Imaju odličan aminokiselinski sastav i sadrže veliku količinu aminokiselina razgranatog lanca strukture (BCAA). te su se u mnogim studijama pokazale kao snažan činilac u pospesivanju rasta mišića i njihove regeneracije, pod uslovom, da su prisutne i druge aminokiseline, kao što je to u slučaju proteina surutke. Proteini surutke sadrže takodje i značajnu količinu aminokiseline cisteina, koji jako utiče na proizvodnju antioksidanasa u našem organizmu. Visok nivo cisteina je vrlo važan za imunološki sistem, obnovu i poboljšanje mišićnog rasta.

Proteini surutke također imaju jedinstvenu mogućnost brze apsorpcije – mogućnost brze tranzicije aminokiselina u krv, gdje njihov nivo ostaje povišen nekoliko sati. Tih nekoliko sati je odlučujuće za dobijanje mišićne mase, kad moraju biti obroci raspoređeni na svaka tri sata, što je idealno.

Proteinska pića mogu sadržavati izolat kao najčistiji (i najskuplji) izvor proteina ili koncentrat proteina. U vrijeme dobivanja mišićne mase nije bitno da li ste izabrali izolat proteina, koncentrat ili kombinaciju.

2. BCAA Brain chain amino acid aminokiseline s razgranatom lančanom strukturom

Proteini su sastavljeni od aminokiselina i dovoljan dnevni unos proteina jedan od najvažnijih faktora za rast mišića i regeneraciju. Određene aminokiseline imaju istinsku osobinu povecanja rasta mišića, znači nisu samo graditelj nego čak i dodatno podspešuju rast mišića. Aminokiseline s razgranutom lančanom strukturom (BCAA) su prema istraživanjima najviše vezane za rast mišićne mase. BCAA se sastoji od tri amino kiseline: L-leucina, L-izoleucina i L-valina. Veliki broj BCAA sadrže proteini surutke. Preporučuje se da za bolje rezultate uzimate dodatno još oko 5 grama pre i posle treninga. BCAA su pakuju u obliku praha, tableta ili kapsula ili kao tečnost.

3. Kreatin

Kreatin monohidrat je jedan od najvise istraživanih dodataka ishrani i njegova efikasnost u praksi dokazana je van svake sumnje.

Kreatin monohidrat je prisutan prvenstveno u crvenom mesu, ali ga nema u dovoljnoj dozi pa se mora dodavati u ishrani sportista. Karnitin podstiče razvoj mišićne mase i služi kao odličan izvor energije za kratak, intenzivan mišićni rad, kao što je trening sa tegovima u fitness centru. Kreatin u mišićima vezuje vodu, a hidratacija mišića je preduslov da mišićne celije absorbuju veće količine hranjivih materija, koje su ključne za rast mišića. Ako se kreatin monohidrat uzme pre treninga, delimično će neutralisati mlečnu kiselinu, što omogućuje duži i intenzivniji trening. Zbog povoljnog uticaja na funkciju mozga, povećava koncentraciju u sportskim aktivnostima. U poslednje vreme pojavila su se istraživanja o povoljnom uticaju kreatina na smanjenje miostatina (materija koja blokira rast mišića), zatim uticaj kreatina na aktivaciju satelitske ćelije u ćelijama mišića i povećanje anaboličkog hormona IGF1.

4. Glutamin

Glutamin je aminokiselina koja je jako važna za pravilno funkcionisanje organizma – za rad mozga, imunog sistema i organa.
Naše telo može proizvesti samo određenu količinu glutamina koja je neophodan ali se potrebe za glutaminom povećavaju pri naporanim treninizima. Da bi sprečili smanjenje mišisćne mase i pojavu glutamin se mora uzimati kao dodatak ishrani za sportiste, jer redovno treniranje može da iscrpi organizam i rezerve aminokiselina.

Glutamin je jedna od najbitnijih aminokiselina za brži oporavak a ima i anaboličke funkcije u organizmu – pomaže sintezu proteina unutar mišićnih ćelija, stimuliše proizvodnju hormona rasta, poboljšava imuni sistem i povećava proizvodnju glikogena u jetri, smanjuje osećaj umora i povećava snagu.

5. Vitaminsko-mineralna formula

Vitamini i minerali uključeni su u mnoge procese, koji se odvijaju u našem organizmu. Bez dovoljnog unosa svih esencijalnih vitamina i minerala nećemo postići potreban napredak. Moderna ishrana često ne sadrži dovoljno vitamina i minerala pa se preporučuje uzimanje multivitaminske mineralne formule.

Comments are closed.